21 юни 2020

За участниците във финалния кръг на Олимпиадата по ИТ

Всички финалисти да влязат във връзка с училищата координатори по области, за да се информират навреме къде и кога да се явят за теста и защитите на проектите на 27 юни.

Училищата координатори организират предварителни експерименти и проби на онлайн средата за правене на тестове и защити на проекти.

Защитата на проект ще трае 20 минути - до 10 минути презентация, до 5 минути демонстрация и поне 5 минути за отговори на въпроси на журито.  

Авторите на всеки проект трябва да предадат поне 24 часа предварително презентацията си в PDF файл формат на училището координатор.

Указания за демонстриране на проекти

  1. Ако можете да демонстрирате през уеб браузър, това е най-добрия вариант. Силно се препоръчва използване на Chrome.
  2. Ако можете предварително да запишете демонстрацията си като анимация или филм и да ги запазите в канал на youtube, това също ще ви позволи надеждна и сигурна демонстрация чрез използване на Chrome браузър за показване на видеото през youtube.
  3. За всеки друг вариант на демонстрация, се уверете предварително, че можете да споделите екрана на вашето приложение, което демонстрирате, в платформата BigBlueButton, и че видеото което се показва на останалите потребители е със задоволително качество.